Zelf een oplossing zoeken voor je computerproblemen is niet altijd even gemakkelijk. Vaak stuit je op fora die met technische termen slingeren waar je nog nooit gehoord hebt of oplossingen die nu net niet werken voor jouw specifiek probleem. Ervaren IT’ers kunnen snel zien aan de stappen die ondernomen worden of het een oplossing zal zijn voor hun probleem. Dit is echter een luxe waar niet iedereen van kan genieten.

Om jullie wat te helpen in jullie zoektocht naar oplossingen heb ik hieronder lijstje gemaakt van bruikbare bronnen. Dit zijn bronnen waar niet vaak technische termen gebruikt worden en dus zeer ‘beginner friendly’ zijn.

Reddit

Reddit is een sociale nieuwswebsite/forum waar mensen vaak vragen stellen over allerlei problemen en zo dus ook computerproblemen. De problemen en oplossingen worden hier meestal op een zeer beginner-friendly manier opgesteld zodat ze makkelijk te begrijpen zijn. Er is ook altijd de mogelijkheid om een reactie te plaatsen mocht je nog verdere vragen hebben.

Het Microsoft support forum

Het Microsoft support forum is een ideale plaats voor alle Microsoft gerelateerde problemen. Je kan er terecht voor problemen met Windows, Word, Excel, Windows Defender en alle andere programma’s op je computer die van Microsoft zijn. Het is misschien niet zo beginner-friendly als Reddit, maar je kan er vaak veel gerichtere problemen en oplossingen aantreffen. Daarnaast sta je vaak ook rechtstreeks in contact met de developers en technische dienst van Microsoft.

YouTube

YouTube is een zeer goed medium voor mensen die liever met beeld geholpen worden in plaats van tekst. Vaak maken mensen stap voor stap tutorials om problemen op te lossen. Je kan dan makkelijk meevolgen en de stappen meerdere keren bekijken als het niet duidelijk is. Vaak kan je ook aan de reacties op de video zien of het een goede oplossing is en waar ze mogelijks tekortschiet.

Techwebsites zoals Tech Advisor en Tom’s Hardware

Twee websites die ik persoonlijk altijd intuïtief ga opzoeken zijn Tech Advisor en Tom’s Hardware. Dit zijn twee grote spelers in het verspreiden van nieuws over Tech en ICT en hebben beiden ook een forum. Op deze fora komen dagelijks mensen aankloppen met vragen over allerhande tech-zaken. De kans dat jouw specifieke probleem er tussen zit is dan ook redelijk groot. Je staat ook direct in contact met alle andere gebruikers van het forum mocht je nog bijkomende vragen of hulp nodig hebben. Er zijn natuurlijk nog talloze andere Tech websites die ongetwijfeld ook kwalitatieve inhoud delen.

Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Op donderdag 3 oktober volgend ik samen met 2 andere […]
Situatie Op donderdag 26 november vond  de value chain conference […]