Op maandag 5 oktober 2020 heb ik samen met Anthony F. het online netwerkevent van de Circular Kickstart gevolgd. Het doel van dit event was om meer mensen kennis te laten maken met circulair ondernemen en reclame te maken voor de circular kickstart wedstrijd.

Tijdens het event leerden we enkele experts kennen die al jaren in hun ondernemersschoenen staan. Deze experts staan paraat om nieuwe ondernemingen te helpen die willen starten in het circulaire ondernemen. Naast de experts leerden we ook een paar van deze startende ondernemers kennen. We hoorden van beide kanten waarom je best voor circulair ondernemen kiest en wat de voordelen en nadelen zijn.

Naast de nieuwe mensen die we leerden kennen, was het vooral ook de bedoeling dat we goed luisterden. Er werd namelijk goed uitgelegd wat circulair ondernemen precies is en waarom het de way forward is.

Op het einde van de presentatie kregen we nog een kleine uitleg over de circular kickstart wedstrijd. Er werd meegedeeld hoe je kan deelnemen en waarom je zou deelnemen met je startende onderneming. Na deze uitleg volgde er nog een Q&A sessie waar je via een chat directe vragen kon stellen aan de aanwezige experts. Er was jammer genoeg geen mogelijkheid om met de andere deelnemers in dialoog te gaan.

Wat deed ik goed, en wat deed ik minder goed?

Aangezien het geen ‘echt’ netwerkevent was en meer een lezing, was het natuurlijk moeilijk om echt te gaan netwerken. Het is dan ook jammer dat ze het adverteerden als netwerkevent op Eventsbrite.

Ik heb wel een paar goede en minder goede puntjes die ik zeker kan opnoemen:

Doe je huiswerk: Aangezien het een event is dat jaarlijks doorgaat. Kon ik wel gekeken hebben hoe vorige edities verlopen zijn. Al hebben ze wel vermeld dat dit event normaal fysiek georganiseerd wordt, wat nu dus niet mogelijk was door de corona crisis.

Schrijf informatie meteen op: Samen met Anthony heb ik informatie direct genoteerd en foto’s genomen van dia’s waar te veel tekst op stond. Zo konden we makkelijk na het event nog eens overlopen wat er precies allemaal gezegd is.

Ga met een specifiek doel naar het event: Ons doel was natuurlijk om te netwerken. Het was dan ook jammer toen we te horen kregen dat er geen mogelijkheid was hiervoor op het event.

Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Op donderdag 3 oktober volgend ik samen met 2 andere […]
Situatie Op donderdag 26 november vond  de value chain conference […]