Door de als maar verslechtende coronacrisis opteerde ik voor mijn 2e netwerkevent opnieuw voor een online event. Deze keer een OET over ondernemen met impact.

De talk begon met 2 getuigenissen van duurzame ondernemers. Chris Van de Voorde en Alexander Vanlerberghe vertelden waarom zij op de trein richting duurzaam ondernemen gestapt zijn. Ze gaven wat meer uitleg over wat hun bedrijf precies deed en wat de belangrijkste punten zijn binnen hun onderneming om duurzaam ondernemen waar te maken.

Na deze 2 getuigenissen kregen we een inspirerende en informatieve talk over ondernemen met impact van Omar Mohout. We kregen van hem een zeer mooie uitleg over wat ondernemen met impact nu precies is en hoe je het kan waarmaken. Er lag een grote klemtoon op het woord “groei” aangezien het toch de bedoeling is van de meeste ondernemingen om te groeien.

Wat vond ik er zelf van? Ja jammer genoeg was het opnieuw niet echt een netwerkevent. Je kon wel vragen stellen tijdens de talks en dit heb ik dan ook wel gedaan. Maar een echte netwerkmogelijkheid was er niet. Ik heb gemerkt dat het nu met de coronacrisis enorm moeilijk is om een goed netwerkevent te vinden, alle fysieke evenementen worden geannuleerd en online is er bijna nooit echt een mogelijkheid om goed te netwerken.

Zaken die ik wel goed deed tijdens dit event?

Puntje 10: Ik startte mijne vragen telkens met de naam van de persoon aan wie deze gericht was.

Puntje 12: Ik ben toch naar het event gegaan met de bedoeling om mij nog wat meer te verdiepen in het onderwerp van duurzaam ondernemen.

Alle andere puntjes zijn niet echt van toepassing op online events.

Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Op donderdag 3 oktober volgend ik samen met 2 andere […]
Situatie Op donderdag 26 november vond  de value chain conference […]