Waarom zijn we Requipment gestart?

Wereldwijd is er jaarlijks meer dan 54 miljoen ton e-waste. Meer dan de helft ervan wordt niet gerecycleerd. Requipment wil zijn steentje bijdragen door het computergedeelte van de e-wast berg aan te pakken. Wij zullen ons deel doen om zo veel mogelijk e-waste te recycleren en te hergebruiken.

We willen stap voor stap de lineaire economie in de informaticasector wegwerken door circulaire processen te implementeren. Door de informaticasector te transformeren willen we de maatschappij bewustmaken van de veel te grote e-waste berg. Wij als Requipment stellen computers samen met onderdelen die we halen uit gebruikte computers. Deze computers kopen we aan voor een eerlijke prijs bij zowel bedrijven als particulieren. Onze computers kunnen aangekocht worden door zowel particulieren als bedrijven.

Concreet willen we dus het e-waste probleem in de wereld aanpakken. Maar dat is niet onze enigste doel. We willen ook de IT-wereld toegankelijker maken voor computerleken. Het gebeurt maar al te vaak dat mensen niet voldoende kennis hebben om een gegronde keuze te maken tijdens het aankopen van een computer. Wij willen hen daarbij helpen door steun te bieden doorheen volledig het aankoopproces.

Daarnaast willen we ook gratis workshops aanbieden die ook mensen zonder aankoopintenties helpt hun eerste stap binnen de IT wereld te zetten. Deze workshops zullen allerlei onderwerpen behandelen zoals het opschonen van zowel software als hardware, het gebruik van basis apps, effectief en gericht zoeken op het internet enzovoort. 

Als laatste willen we computers ook beschikbaar maken voor mensen die het financieel niet zo breed hebben als de gemiddelde bevolking. Door kwaliteitsvolle computers samen te stellen uit 2e hands computers kunnen wij deze aanbieden aan een goedkopere prijs dan onze concurrentie. En omdat ze door ons samengesteld zijn kunnen wij samen met de klant de perfecte samenstelling van onderdelen uitzoeken zodat deze de noden van de klant zo goed mogelijk bevredigen.Hoe gaan we tewerk?

Elke computer die bij ons binnenkomt belandt in ons requipping proces. Dit proces bestaat uit 5 stappen dat ervoor zorgt dat alleen de goede onderdelen terecht komen in een nieuwe computer. 

Stap 1: Als een computer bij ons toekomt, zullen wij deze eerst zorgvuldig controleren. Dit houdt in: controleren of alle componenten werken en scannen op virussen of malware. Als we bij één van deze 2 controles iets tegenkomen dat niet klopt zullen we dit uiteraard eerst oplossen.


Stap 2: We willen natuurlijk de veiligheid van de vorige eigenaar garanderen. Eens we weten dat de computer naar behoren werkt, gaan we de harde schijf volledig controleren op achtergebleven data. Alles wat mogelijk de privacy van de leverancier van de computer in gevaar kan brengen, wordt direct verwijderd en op een USB stick geplaats voor het geval dat de vorige eigenaar deze data nog moet hebben. We contacteren dan de leverancier om te vragen of hij deze informatie nog nodig heeft. Mocht dit niet het geval zijn maken wij deze USB stick natuurlijk volledig leeg.


Stap 3: Eens de computer volledig opgeschoond is, kunnen we overgaan tot het demonteren van de computer. Alle bruikbare onderdelen worden uitbundig getest zodat we de juiste waarde erop kunnen plakken. Op deze manier willen we ook de kwaliteit van onze computers garanderen. We willen deze testfase volledig transparant maken zodat onze klanten perfect weten wat deze computer kan of niet kan. 


Stap 4: Natuurlijk verwachten wij ook een heleboel onderdelen die hun leven al gegeven hebben. Deze onderdelen willen wij graag samen met een partner in een urban mining proces brengen. Op deze manier kunnen we toch verzekeren dat er zoveel mogelijk grondstoffen terug de in economie worden gebracht.  


Stap 5: Alle bruikbare onderdelen worden klaargelegd om in een nieuwe computer geplaatst te worden. Deze onderdelen zullen zowel gebruikt worden voor kant-en-klare computers als voor onze computers op maat. We willen onze klanten de kans geven om hun computer volledig zelf samen te stellen aangezien het mogelijk is dat niet iedereen zijn zin gaat vinden in ons assortiment van kant-en-klare computers.