In de richting netwerkeconomie krijgen wij de opportuniteit om een eigen business op te starten. We worden hierbij bijgestaan door onze docenten en een hele resem aan ervaringsdeskundigen. Beide partijen geven ons informatie van onschatbare waarde voor onze startup.

Ik koos er samen met mijn teamgenoten: Jarne, Anthony, Eline en Robin voor om Requipment op te starten. Wij willen een bedrijf beginnen dat iets doet aan de grote E-waste berg op deze wereld. Als Requipment zullen wij ongebruikte computers ophalen bij bedrijven en particulieren om hier dan de bruikbare onderdelen uit te filteren. Met deze bruikbare onderdelen zullen wij nieuwe computers in elkaar steken die we dan terug verkopen tegen een betaalbare prijs. Op deze manier willen wij computers ook toegankelijk maken voor de iets minder financieel capabele mensen.

De onderdelen die niet meer bruikbaar zijn door hun leeftijd of door beschadiging zullen wij doorsturen naar één van onze partners. Zij zullen deze onderdelen urban minen zodat er ook met de onbruikbare onderdelen iets nuttigs kan gedaan worden.

Naast het verkopen van computers willen wij ook graag gratis workshops aanbieden. Deze workshops zullen verschillende onderwerpen behandelen en dienen vooral om computerleken te leren werken met een computer. Onderwerpen van deze workshops zijn bijvoorbeeld: werken met de office suite, de werking van Windows, hoe je een computer het beste kuist, enzovoort.

Onze website: https://requipment.netlify.app//

Mijn teamgenoten:

https://anthonyfrancis.be/

https://jarnedekein.be/

https://elineremmerie.be

https://robinwaelkens.be/

Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Op donderdag 3 oktober volgend ik samen met 2 andere […]
Situatie Op donderdag 26 november vond  de value chain conference […]