Korte samenvatting:

Door de coronacrisis zijn veel bedrijven beginnen beseffen dat hun bedrijfsactiviteit moeilijk vol te houden is als men vanuit thuis moet werken. Dit komt vaak omdat de werknemers de nodige software niet hebben aangezien deze meestal op de server van het bedrijf staat.

Door dit inzicht zijn veel bedrijven begonnen met hun applicaties naar de cloud over te zetten. Op deze manier kunnen de werknemers deze ook gebruiken terwijl ze van thuis uit werken.

Mijn standpunt:

Het is meestal in tijden van crisis dat men tot dit soort inzichten komt. Vaak is het dan ook al te laat. Je kan het de bedrijven natuurlijk totaal niet kwalijk nemen. Niemand had deze crisis ooit kunnen voorspellen.

Wat ik wel prachtig vind is dat de bedrijven in een enorm tempo over geschakeld zijn naar een cloud-migratie. Door deze crisis hebben ze denk ik het nut ingezien van thuis werken. Als de bedrijven via de cloud hun software en applicaties kunnen aanbieden aan het werknemers moeten er minder mensen de baan op. Dit is misschien een oplossing voor het file- en uitstootprobleem.

‘Bedrijven druk bezig met grote applicatiemigraties naar de cloud’. (z.d.). Techzine.nl. Geraadpleegd 5 juni 2020, van https://www.techzine.nl/nieuws/cloud/442111/bedrijven-druk-bezig-met-grote-applicatiemigraties-naar-de-cloud/

Tags

No responses yet

Geef een reactie

Op donderdag 3 oktober volgend ik samen met 2 andere […]
Situatie Op donderdag 26 november vond  de value chain conference […]