Korte samenvatting:

Volgens ondernemer en technoloog Jeroen Lemaire is het niet mogelijk om een hecht team of bedrijfscultuur te bouwen als je thuis werkt. Echter spreekt Roland Legrand dit tegen. Volgens Legrand is het moet de nieuwe technologie van de 21e eeuw net veel makkelijker geworden. Maar het draait ook niet allemaal rond technologie. Een groot deel draait ook rond het uitproberen van nieuwe methodieken om het samenwerken als maar vloeiender en effectiever aan te pakken. 

Mijn standpunt: 

Ik ga helemaal akkoord met wat meneer Legrand zegt. Met de huidige selectie aan programma’s en software is het makkelijker dan ooit om vanop een afstand samen te werken. Maar ik vind ook dat er af en toe wel eens persoonlijk contact moet zijn. Dit om tegen te gaan dat de werk-relatie volledig digitaal wordt. 

Dit topic is meer dan ooit relevant met de huidige crisis rond het corona virus. Meer en meer bedrijven en scholen sluiten hun deuren wat de noodzaak tot digitaal communiceren teweeg brengt. Ook wij hebben nu les via een digitale weg. Hoe dit precies zal verlopen weten we nog niet maar we hebben zeker geen tekort aan tools om dit vlot en efficiënt aan te pakken.

Bron: Thuiswerken in een hecht team? Moet kunnen. (2020, maart 6). De Tijd. https://www.tijd.be/dossier/legrandinconnu/thuiswerken-in-een-hecht-team-moet-kunnen/10212883.html

Tags

No responses yet

Geef een reactie

Op donderdag 3 oktober volgend ik samen met 2 andere […]
Situatie Op donderdag 26 november vond  de value chain conference […]