Korte samenvatting: 

Als het gevolg van het coronavirus zijn er veel bedrijven die hun personeel laten thuiswerken. Hierdoor komen er links en rechts wel wat beveiligingsproblemen naar boven.  

Dit is vooral het geval bij bedrijven die in bepaalde software werken. Deze is meestal eigen aan het bedrijf en kan niet zomaar op elke computer geïnstalleerd worden. Daarnaast komt daar ook vaak een server bij kijken die je gewoon niet kan gebruiken als je van thuis werkt. En mocht men dit wel zomaar proberen zullen er redelijk wat gegevens mogelijk in gevaar komen. 

Het is dus belangrijk dat de beveiliging van deze netwerken en servers volledig up to date zijn vooraleer men van thuis uit begint te werken. Iets waar de meeste bedrijven nog niet aan dachten voor de coronacrisis.

Mijn standpunt: 

Persoonlijk vind ik het raar dat bedrijven zich hier nu pas mee bezig houden, dat ze pas in actie schieten als het eigenlijk al te laat is. In mijn ogen zouden deze netwerken en zeker de beveiliging altijd up to date moeten zijn. Dit om mogelijke cyberaanvallen en dergelijke ten allen tijde te kunnen tegenhouden. Ik vind het jammer dat zo weinig bedrijven hier echt aandacht aan besteden. Zeker in een era waarin online data zo belangrijk geworden is.

Bron: Telewerk en cybersecurity zijn niet altijd te verzoenen. (z.d.). Techzine België. Geraadpleegd 16 maart 2020, van https://www.techzine.be/nieuws/security/54268/telewerk-en-cybersecurity-zijn-niet-altijd-te-verzoenen/

Tags

No responses yet

Geef een reactie

Op donderdag 3 oktober volgend ik samen met 2 andere […]
Situatie Op donderdag 26 november vond  de value chain conference […]