Korte samenvatting:

De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, kwam recent met een paar controversiële Tweets. Echter was de lakse houding van de CEO van Facebook Mark Zuckerberg net iets te veel voor zijn personeel. Zij namen een virtuele “walk out”, met andere woorden een dagje vakantie.

De werknemers van Zuckerberg vinden dat ook Facebook net zoals zijn rivaal Twitter deze Tweets van President Trump moet censureren. Maar Mark Zuckerberg vindt net het tegenovergestelde. Hij wil dat iedereen deze Tweets kan analyseren, hij vindt dus niet dat ze verborgen moeten worden.

Mijn standpunt:

Ik kan voor beide standpunten sympathie tonen. Langs de ene kant vind ik dat de werknemers van Facebook zeker een punt hebben. De Tweets van Donald Trump waren redelijk agressief getint, een waarschuwing zou hiervoor dus niet ongepast zijn.

Maar ook Mark Zuckerberg heeft wel gelijk met zijn uitspraak: ‘Zij die aan de macht zijn, kunnen alleen aansprakelijk worden gehouden als wat ze zeggen openlijk geanalyseerd kan worden’.

Enkel als alle uitspraken publiek gesteld worden, kan een volk een goed beeld vormen van haar leiders. Echter vind ik wel dat er wel een waarschuwing op geplaatst kon worden, net zoals Twitter dat deed. Dan verberg je de Tweet niet compleet maar is er toch bescherming voor ongeschikte doelgroepen.

Deckmyn, D. (z.d.). Personeel Facebook protesteert tegen houding Zuckerberg. De Standaard. Geraadpleegd 3 juni 2020, van https://www.standaard.be/cnt/dmf20200602_04978898

Tags

No responses yet

Geef een reactie

Op donderdag 3 oktober volgend ik samen met 2 andere […]
Situatie Op donderdag 26 november vond  de value chain conference […]