Al sinds mijn jeugd kijk ik op naar militairen. Het begon allemaal met de serie ‘Band Of Brothers’. Een serie over de 101st Airborne Division uit de 2e Wereldoorlog. Ze staan bekend voor hun bekende tussenkomst tijdens de landing van Normandië en de slag om de Ardennen.

In mijn latere tienerjaren (+- 16 jaar) begon stilaan de overstap naar de meer moderne militaire eenheden. Meer bepaald de Navy Seals en Delta Force, 2 Speciale Missie eenheden van de Verenigde Staten. Deze helden voeren in de schaduw van de maatschappij kritische militaire operaties uit. Uit mijn interesse voor de Special Forces kwam dan ook mijn hobby ‘Airsoft’ voortgebloeid.

Zijn dit figuren om naar op te kijken?

Volgens mij wel. Veel mensen zeggen dat deze figuren een maatschappij van geweld voortbrengen. Personen zoals Hans van Temse en Anders Breivik komen dan naar boven.

Ik spreek dit tegen. Deze personen geven hun leven om de maatschappij waarin we leven te beschermen. Zelfs nu op dit moment voeren zij extreem gevaarlijke operaties uit die het verschil kunnen maken. Ik vind dan ook dat we voor deze mensen niet anders dan respect moeten hebben.

Tags

No responses yet

Geef een reactie

Op donderdag 3 oktober volgend ik samen met 2 andere […]
Situatie Op donderdag 26 november vond  de value chain conference […]