Korte samenvatting:

Ook de gigantische bedrijven zoals Google en Facebook voelen de gevolgen van de coronacrisis. Door de pandemie hebben beide bedrijven beslist om het merendeel van hun werknemers van thuis uit te laten werken tot het einde van het jaar. Enkel de jobs die fysieke aanwezigheid vereisen kunnen vanaf juni of juli terug naar kantoor. Mits ze natuurlijk de veiligheidsvoorschriften respecteren.

Mijn standpunt:

Dat er veel mensen van thuis uit gingen moeten werken door de coronacrisis wisten we al. We weten ook dat dit niet houdbaar is voor meerdere bedrijven. Veel jobs kunnen niet eeuwig vanuit thuis uitgevoerd worden. Ik schrok dan ook een beetje toen ik las dat zowel Facebook en Google het merendeel van hun werknemers tot 2021 thuis zullen laten werken.

Samen tellen deze bedrijven 165.000 werknemers. Als we rekenen dat hier van ongeveer 75% thuis zal zitten, spreken we over iets meer dan 120.000 mensen die vanuit thuis werken. Dan vraag ik mij af hoe al deze werknemers gemanaged worden. Moeten ze nog steeds werken volgens hun uur rooster of mogen ze zelf hun uren plannen? Heeft iedereen alle benodigde apparatuur om zijn/haar werk vanuit thuis op een efficiënte manier te doen?

Er zijn natuurlijk nog meer dingen de we ons kunnen afvragen. Maar er is 1 ding waar we zeker van zijn. Het is zelden dat andere bedrijven niet volgen in de voetstappen van deze techgiganten. Het zal dus afwachten worden om te zien of er nog meer grote bedrijven hun personeel tot het einde van het jaar naar huis sturen.

Google en Facebook houden personeel dit jaar thuis. (2020, mei 8). De Tijd. https://www.tijd.be/tech-media/technologie/google-en-facebook-houden-personeel-dit-jaar-thuis/10226084.html

Tags

No responses yet

Geef een reactie

Op donderdag 3 oktober volgend ik samen met 2 andere […]
Situatie Op donderdag 26 november vond  de value chain conference […]